Forum www.cukierniazbyszek.fora.pl Strona Główna www.cukierniazbyszek.fora.pl
Forum Cukiernicze Pracowni Cukiernictwa Artystycznego "Zbyszek"
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

porady

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.cukierniazbyszek.fora.pl Strona Główna -> Problemy i Porady
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
monika




Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 17:03, 08 Sty 2008    Temat postu: porady

Żeby ciasto nam wyszło i było smaczne trzeba do całej pracy podejść z sercem i pogodą ducha a napewno wszystko będzie OK... Very Happy

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez monika dnia Wto 17:09, 08 Sty 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
behatka
Gość






PostWysłany: Śro 22:06, 09 Sty 2008    Temat postu:

Co mam zrobić żeby biszkopt mi wyrósł większy niż na 2 cm? I nie opadł po wyjęciu z piekarnika? A zawsze podchodzę do pieczenia z sercem i pogodą ducha! Tzn. podchodziłam, bo jak mi takie marne wypieki wychodziły to już chyba ze 2 lata nie piekłam Sad
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zbigo
Pomocnik



Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: LUBLIN

PostWysłany: Sob 21:02, 12 Sty 2008    Temat postu:

ZGADZAM SIĘ Z MONIKĄ ,
JEDNAK PODSTAWĄ JEST DOBRY I SPRAWDZONY PRZEPIS !


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gizmo
Gość






PostWysłany: Czw 20:20, 17 Sty 2008    Temat postu:

Biszkopt podstawowy
Składniki:
- 6 białek
- 6 łyżek cukru
- 6 łyżek mąki

Sposób przyrządzania:

Białka ubić na sztywna piane
1. po ubiciu białek z cukrem trzeba pomału "wlać" żółtka,
2. mąkę dodać na końcu, po przesianiu przez gęste sito.
3.dokladnie wymieszać i wylać na wcześniej przygotowaną formę.
4.piec około 20
5.min. w 170 - 180 stopniach

mam nadzieję że Ci się uda
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Luizka




Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 7:08, 28 Mar 2012    Temat postu:

Może wychodzi Ci 2cm biszkopt, bo nasz za dużą formę, a za mało ciasta?! Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bogusia
Gość






PostWysłany: Sob 21:06, 25 Paź 2014    Temat postu: super biszkopt

szklanka mąki,szklanka cukru,łyżeczka proszku do pieczenia,6jaj,opcjonalnie cukier waniliowy
żółtka oddzielam od białek,białka ubijam na sztywno,żółtka ucieram z cukrem na białą masę,potem przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia,potem dodaję pianę z białek i mieszam szpatułką nie mikserem bo piana się zniszczy,biszkopt piekę w piekarniku w 180st,około 30-35 minut i jak patyczek suchy wyłączam piekarnik i zostawiam ciacho na kilkanaście sekund potem biorę blaszkę i upuszczam ją z wysokości około 40-50 cm na podłogę,biszkopt nie opada nigdy robię tak od 9 roku życia,pozdrawiam
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.cukierniazbyszek.fora.pl Strona Główna -> Problemy i Porady Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin