 |
www.cukierniazbyszek.fora.pl Forum Cukiernicze Pracowni Cukiernictwa Artystycznego "Zbyszek"
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
monika
Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 17:03, 08 Sty 2008 Temat postu: porady |
|
|
Żeby ciasto nam wyszło i było smaczne trzeba do całej pracy podejść z sercem i pogodą ducha a napewno wszystko będzie OK...
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez monika dnia Wto 17:09, 08 Sty 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
behatka
Gość
|
Wysłany: Śro 22:06, 09 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Co mam zrobić żeby biszkopt mi wyrósł większy niż na 2 cm? I nie opadł po wyjęciu z piekarnika? A zawsze podchodzę do pieczenia z sercem i pogodą ducha! Tzn. podchodziłam, bo jak mi takie marne wypieki wychodziły to już chyba ze 2 lata nie piekłam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zbigo
Pomocnik
Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: LUBLIN
|
Wysłany: Sob 21:02, 12 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
ZGADZAM SIĘ Z MONIKĄ ,
JEDNAK PODSTAWĄ JEST DOBRY I SPRAWDZONY PRZEPIS !
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gizmo
Gość
|
Wysłany: Czw 20:20, 17 Sty 2008 Temat postu: |
|
|
Biszkopt podstawowy
Składniki:
- 6 białek
- 6 łyżek cukru
- 6 łyżek mąki
Sposób przyrządzania:
Białka ubić na sztywna piane
1. po ubiciu białek z cukrem trzeba pomału "wlać" żółtka,
2. mąkę dodać na końcu, po przesianiu przez gęste sito.
3.dokladnie wymieszać i wylać na wcześniej przygotowaną formę.
4.piec około 20
5.min. w 170 - 180 stopniach
mam nadzieję że Ci się uda
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Luizka
Dołączył: 27 Mar 2012
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 7:08, 28 Mar 2012 Temat postu: |
|
|
Może wychodzi Ci 2cm biszkopt, bo nasz za dużą formę, a za mało ciasta?!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bogusia
Gość
|
Wysłany: Sob 21:06, 25 Paź 2014 Temat postu: super biszkopt |
|
|
szklanka mąki,szklanka cukru,łyżeczka proszku do pieczenia,6jaj,opcjonalnie cukier waniliowy
żółtka oddzielam od białek,białka ubijam na sztywno,żółtka ucieram z cukrem na białą masę,potem przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia,potem dodaję pianę z białek i mieszam szpatułką nie mikserem bo piana się zniszczy,biszkopt piekę w piekarniku w 180st,około 30-35 minut i jak patyczek suchy wyłączam piekarnik i zostawiam ciacho na kilkanaście sekund potem biorę blaszkę i upuszczam ją z wysokości około 40-50 cm na podłogę,biszkopt nie opada nigdy robię tak od 9 roku życia,pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|