Autor Wiadomość
mariolwo
PostWysłany: Nie 12:38, 09 Lip 2023    Temat postu:

Obleśne!
Anna
PostWysłany: Pią 10:20, 08 Sty 2016    Temat postu: zapytanie o jabłka lukrowane

Witam. Swego czasu kupiłam na jarmarku pyszne, błyszczące i kolorowe jabłka w lukrze karmelowym. Była to cieniutka warstwa słodkiego i kolorowego karmelu. Pytałam w jaki sposób jest to robione ale niestety nie otrzymałam odpowiedzi ponieważ to tajemnica. Wieloma sposobami próbowałam robić sama z karmelu cukrowego ale niestety. Kiedyś wyczytałam o izomalcie . Próbowałam i niestety nie wiem czy robię coś źle albo ale nie wiem czy jest to odpowiedni produkt. Gęsty, klejący i mało wydajny. Szło dosłownie ze by połamać.Proszę o podpowiedź czy jest jakiś inny sposób na taka masę albo proszę o instrukcję czy izomalt można połączyć z wodą by był bardziej płynny ale zarazem by nie kleil się po wystygnięciu. Pozdrawiam

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group