www.cukierniazbyszek.fora.pl
Forum Cukiernicze Pracowni Cukiernictwa Artystycznego "Zbyszek"
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.cukierniazbyszek.fora.pl Strona Główna
->
Problemy i Porady
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Zasady
----------------
Regulamin
Czas na forum
Forum
----------------
Problemy i Porady
Dekoracje
Nowe trendy smakowe w cukiernictwie
Nowe techniki
Dla zaawansowanych
Galeria foto
Opinie
Cukiernia
----------------
Cukiernia
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Bogusia
Wysłany: Sob 21:06, 25 Paź 2014
Temat postu: super biszkopt
szklanka mąki,szklanka cukru,łyżeczka proszku do pieczenia,6jaj,opcjonalnie cukier waniliowy
żółtka oddzielam od białek,białka ubijam na sztywno,żółtka ucieram z cukrem na białą masę,potem przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia,potem dodaję pianę z białek i mieszam szpatułką nie mikserem bo piana się zniszczy,biszkopt piekę w piekarniku w 180st,około 30-35 minut i jak patyczek suchy wyłączam piekarnik i zostawiam ciacho na kilkanaście sekund potem biorę blaszkę i upuszczam ją z wysokości około 40-50 cm na podłogę,biszkopt nie opada nigdy robię tak od 9 roku życia,pozdrawiam
Luizka
Wysłany: Śro 7:08, 28 Mar 2012
Temat postu:
Może wychodzi Ci 2cm biszkopt, bo nasz za dużą formę, a za mało ciasta?!
gizmo
Wysłany: Czw 20:20, 17 Sty 2008
Temat postu:
Biszkopt podstawowy
Składniki:
- 6 białek
- 6 łyżek cukru
- 6 łyżek mąki
Sposób przyrządzania:
Białka ubić na sztywna piane
1. po ubiciu białek z cukrem trzeba pomału "wlać" żółtka,
2. mąkę dodać na końcu, po przesianiu przez gęste sito.
3.dokladnie wymieszać i wylać na wcześniej przygotowaną formę.
4.piec około 20
5.min. w 170 - 180 stopniach
mam nadzieję że Ci się uda
zbigo
Wysłany: Sob 21:02, 12 Sty 2008
Temat postu:
ZGADZAM SIĘ Z MONIKĄ ,
JEDNAK PODSTAWĄ JEST DOBRY I SPRAWDZONY PRZEPIS !
behatka
Wysłany: Śro 22:06, 09 Sty 2008
Temat postu:
Co mam zrobić żeby biszkopt mi wyrósł większy niż na 2 cm? I nie opadł po wyjęciu z piekarnika? A zawsze podchodzę do pieczenia z sercem i pogodą ducha! Tzn. podchodziłam, bo jak mi takie marne wypieki wychodziły to już chyba ze 2 lata nie piekłam
monika
Wysłany: Wto 17:03, 08 Sty 2008
Temat postu: porady
Żeby ciasto nam wyszło i było smaczne trzeba do całej pracy podejść z sercem i pogodą ducha a napewno wszystko będzie OK...
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin